Coșul este gol!
INGREDIENTE
9 portii - Timp de preparare: 90 minute
Mod de preparare:
Oul trebuie tinut la temperatura camerei. Se separa abusul de galbenus. Se mixeaza albusul de ou impreuna cu praful de sare. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand putem sa intoarcem bolul cu fundul in sus fara ca bezeaua sa se desprinda.
Intr-un pos punem bezeaua si intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt facem formele pentru bezea.
Introducem tava la treapta intai a cuptorului si coacem cu usa intredeschisa. Lasam bezelele la cuptor timp de 1 h sau 1 h si 30 de minute. La final trebuie sa avem bezele tari si lucioase. Eu am pus si putina dulceata de visine atunci cand le-am servit. ( sursa: bucataras.ro)
Degetele de vrajitoare sunt simpli biscuiti cu unt , vanilie, oua, zahar, faina si putin praf de copt. Au o forma groteasca, tipica produselor preparate pentru a sarbatori noaptea de Halloween. Aceste degete vor avea un aspect mult mai real daca intr-un capat lipim o migdala pentru a forma unghia.
INGREDIENTE
20 portii - Timp de preparare: < 60 minute
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam faina, zaharul pudra, untul rece taiat cubulete, oul, pliculetul de vanilie si praful de sare. La inceput nu se vor uni bine ingredientele dar nu adaugati nimic, continuati framantatul. Cand am obtinut un aluat neted si omogen, intindem un snur pe care il taiem in 20 bucati de cca 27 g fiecare. Intindeti fiecare biluta intr-un snur de cca 10-12 cm si formam nodurile degetelor, apoi luam o migdala si o impingem usor, la o extremitate a degetului , pentru a realiza unghia. Cu un cutit facem dungulitele, pentru a imita degetele reale.
Tapetam tava cuptorului cu hartie de copt si asezam degetele, lasand cca 2 cm intre ele pentru ca vor creste putin si nu trebuie sa se lipeasca intre ele. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20 min. Odata uscate,veti observa ca migdalele se desprind. Luati o lingurita de dulceata sau gem, preferabil de culoare deschisa, dati partea inferioara a migdalei prin dulceata si lipiti inapoi pe deget. Nu vor mai cadea. Daca doriti sa fie mai inspaimantatoare, le puteti stropi cu colorant alimentar rosu sau sa dati capetele inferioare printr-o marmelada rosie sau inchisa la culoare. (sursa: bucataras.ro)
INGREDIENTE
Mod de preparare:
Topim 50 g ciocolata cu o lingurita lapte, o amestecam cu frisca lichida, iar cand sunt semne ca se intareste, adaugam untul. Frecam pana se omogenizeaza compozitia. Intindem ciocolata pe biscuitii digestivi si lipim conurile de ea.
Topim la baine-marie restul de ciocolata cu 2 linguri de lapte. Ciocolata fiind destul de lichida o turnam peste conurile de napolitana. Le punem pe un gratar si acoperim si marginile, apoi presaram bombonele pentru decor.
Lasam sa se intareasca ciocolata si palariile de vrajitoare sunt gata!
(sursa: divainbucatarie.ro)
INGREDIENTE
Mod de preparare:
INGREDIENTE - 24 portii
PENTRU ORNAT
TOOLS
Tava de 24 briose ; 24 Cosulete de hartie
Mod de preparare:
Da drumul la cuptor la 180 C si pregateste tava de briose cu cosuletele de hartie.
Intr-un vas mare amesteca ingredientele pentru aluat cu o spatula pana se omogenizeaza. Apoi cu o lingura umple cosuletele de hartie cu compozitie.
LA CUPTOR
La cuptor vor sta cam 20 de minute, dar verifica-le inainte de a le scoate din cuptorCat timp stau briosele in cuptor te poti apuca de decoratiunile din pasta de zahar. Foloseste zahar pudra pentru a o modela mai usor si ca sa nu se lipeasca de masa. Intinde foi mici din pasta, din care decupeaza fasii pentru mumuie si pentru dovleac, forme pentru ochi si gura, cercuri pe care sa le folosesti ca fundal si ce mai vrei tu.
2 Comentariu(i)
e
1
1
e
1
1
Lasa un Comentariu: